Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Jeep Grand Cherokee 2011

Jeep Grand Cherokee 2011 9 år 3 måneder siden #3884

  • fromms_de
  • fromms_de's profilbillede
Artikel er ud af Politiken DK:Ny Jeep styrer mod Danmark
klatrebil. Jeep Grand Cherokee har altid firehjulstræk, og den er i stand til at kapere ganske krævende terræn - Foto: BILL DELANEY

klatrebil. Jeep Grand Cherokee har altid firehjulstræk, og den er i stand til at kapere ganske krævende terræn - Foto: BILL DELANEY
Nyeste version af Jeep Grand Cherokee hertil i starten af 2011.

AF Allan Graubæk

Salget af store firehjulstrækkere i Danmark er skrumpet til nærmest nul, men liebhavere til den slags biler får en ny mulighed i starten af næste år: Den nye Jeep Grand Cherokee.

Den er netop i disse dage ved at rulle ud til forhandlerne i USA, og her ses den som lidt af en redningsplanke.

Jeep hører til i Chrysler-familien, som nu kontrolleres af Fiat, og netop Grand Cherokee kan være med til at banke salget op igen i USA. Hvilket er hårdt tiltrængt.

Den nye Jeep er kun 'mid-size'
Amerikanerne betegner den 4,82 meter lange Jeep som ’mid-size’ – der er altså firehjulstrækkere derovre, der er endnu større.

Hidtil har bilerne fra Jeep været nogle lidt brovtende størrelser, der var præget af lidt primitiv samlekvalitet, især i kabinen.

Tyske biler har færrest fejl Ambitonen med den nye Jeep Grand Cherokee har været at bygge noget, der kan matche det bedste fra Europa, USA, Japan og Korea.

Det er tilsyneladende lykkedes, for avisen USA Todays normalt ret kritiske testkører har kun lovord over for den måde, den nye Jeep Grand Cherokee er skruet sammen på. Hna skriver f.eks. om en 'premium'-fornemmelse i kabinen.

En ny 3,6 liters V6-benzinmotor med 284 hk har et forbrugstal på 9,5 km/l. Den voldsomme 5,7 liters V8’er med 365 hk går nok ikke meget mere end 7 km/l.

Europa-bilerne får også dieselmotor
Når den nye Jeep kommer til Europa, vil den også kunne fås med en dieselmotor på 3,0 liter og 218 hk, som nok vil være i stand til at køre omkring 12 km/l.

Og nu er det ganske vist Fiat, der styrer biksen hos Chrysler, men Jeep Grand Cherokee er stadig bygget på teknik fra Mercedes’ firehjulstrækker i samme klasse, M-klassen.


Det er et levn fra dengang, Mercedes og Chrysler var fusionspartnere. Undervogn og gearkasse stammer derfor fra Mercedes, der også leverer dele af sikkerhedsudstyret, bl.a. airbags.

Prisen på den nye model kendes endnu ikke, men den nuværende fås fra omkring 700.000 kroner på hvide plader.

[youtube]Iseiospb60k[/youtube]
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.145 sekunder